Het Documentariaat DOCUMENTARIAAT 
 


Gastenboek

54 berichten op 3 pagina's
Ralf Olieslagers
15-08-23 00:20:25
Zojuist het boek in één ruk uitgelezen. Het geeft naar mijn mening veel meer dan alleen maar een kijkje hoe het er bij de Efteling achter de schermen aan toe ging. Ik vind het echt een heel goede toevoeging op de bestaande boeken.

Wat een levenswerk heb jij er van gemaakt, heel indrukwekkend. Een Kroniek 2.0, maar dan met een wat meer kritische klank, dat geeft een vollediger beeld dan de Kroniek, waarin alles alleen maar vol lof is over de Efteling.

Besef nu eigenlijk pas hoe bijzonder het voor jou moet zijn geweest om voor zo ’n lange tijd zo informeel met al die Efteling-legendes te kunnen zijn omgegaan. Zelf heb ik slechts 1 keer Ton vd Ven, Fons Jurgens en Sander de Bruin in het park voorbij zien lopen.
Casper Boot
01-08-23 19:15:40
Via deze weg mijn complimenten voor het fantastische boek! Heb het in 1 avond helemaal uitgelezen.
Bert Coessens
21-07-23 17:35:59
Het boek leest als een trein en zuigt je mee naar een lang vervlogen tijd waar je over de schouder van Theo kan meekijken in de Efteling van toen. Vóór en achter de schermen. Ik wil u van harte feliciteren met uw publicatie en u bedanken. Deze Eftelingfan heeft enorm veel bijgeleerd!
Dennis Hofman
12-07-23 21:59:39
Wat een fantastisch boek, niet weg te leggen en zoveel mooie foto’s, leuke anekdotes en informatie die je nog niet wist. In één woord “genieten”
Wout IJbeling
11-07-23 21:54:29
Ik ben een groot Eftelingfan en haar geschiedenis interesseert mij enorm. Nu ga ik binnenkort drie weken interrailen door Europa en ik zoek nog iets om te lezen in de trein. Dit boek leek me fantastisch na het luisteren van het Kleine Boodschap interview met u.
Tom Mazzei
11-07-23 12:07:37
Ik heb zojuist je interview in Podcast "Kleine Boodschap" geluisterd terwijl ik aan het werk was. Na het horen van dit mooie verhaal, alsook na het zien van je prachtige website, kon ik niet anders dan dit boek bestellen. Ik kom al sinds ik een klein kindje was in de Efteling, eerst met mijn ouders en grootouders, nu voornamelijk met mijn gezin. Ook mijn moeder is een groot liefhebber van de Efteling. Ze komt er al sinds de jaren 60. Ik denk dat ze ook het boek heel graag gaat lezen.
Ria van den Bosch-van Beijnum
01-06-23 16:27:35
Aan het eind van jouw prachtige boek aangekomen, wat ook - en niet in de laatste plaats - zo prachtig is uitgevoerd met zulke mooie aansprekende illustraties, kan ik niet anders dan opnieuw zeggen: proficiat met dit prachtige werk! Het zal voor altijd een kroon blijven op de Efteling. Maar ook op jouw levenslange interesse, die nu omgezet is in schrijverstalent en creativiteit. Dit blijft 'een gouden kleinood' for ever!
Liza Bosman
07-05-23 13:51:53
Wat een prachtig boek! Ik ben er heel blij mee. Een goede aanvulling op De Kroniek, ik had het niet willen missen.
Marvin Hessels
04-05-23 10:13:42
Ik zou u graag willen complimenteren en bedanken voor het schrijven van het prachtige boek "Herinnering aan Theo Hochwald". In mijn opinie is dit het beste boek over de Efteling. Het was dan ook erg leuk om het echte, niet geromantiseerde verhaal te lezen over het ontstaan van de Efteling.
Viviane Marissen (België)
25-04-23 17:40:54
Wij hebben het super mooie boek netjes ontvangen en super vlug. Mijn zoon was in de wolken en heeft er al met enorm veel interesse in gelezen. Dankjewel om dit mooie boek met ons te delen.
Lien Nguyen
13-04-23 00:47:02
Een fantastisch boek! Echt een aanrader voor iedereen die weleens naar de Efteling is geweest!
Eimert Haakmeester
12-04-23 08:49:56
Grote informatiedichtheid en tegelijk een page-turner. Maar dat geeft nieuwe dingen te ontdekken bij een herlezing. Leuk om de (vertel)stijlwisseling te zien wanneer anderen aan het woord komen, maar de grote waarde van het boek voor mij is dat het vooral Bram ademt.
Petri Bernhard
28-02-23 13:12:09
Prachtig naslagwerk over de geschiedenis van de Efteling. Een aanrader voor iedere Eftelingfan.
Sanders Lenders
25-02-23 17:35:35
Ik weet niet in hoeverre een dankwoord op prijs wordt gesteld, maar bij deze. Wat een fantastisch boek tot nu toe, dank daarvoor! Erg bijzonder om een kijkje te krijgen in het werkzame leven van Theo en tevens de geschiedenis van het door ons zo geliefde park. Ik ben erg benieuwd wat er allemaal nog volgt, maar de aankoop is nu al de moeite waard!
Henny van Puijenbroek (echtgenote van Sjef)
21-02-23 09:07:28
Mooi en herkenbaar boek. Theo was voor mij en mijn kinderen ook een dierbaar mens en vriend. En ook anderen die in het boek staan zijn dierbaar. Nog met velen contact via de wekelijkse gym speciaal voor gepensioneerden van de Efteling en hun partners. De Efteling blijft goed zorgen voor de “oudjes”. Ik wens u veel succes met het boek en nog bedankt voor alle moeite die u er in gestoken heeft. Veel waardering hiervoor!
Joost Nicasie
21-02-23 09:03:07
Inmiddels heb ik het boek van kaft tot kaft gelezen. Wat een prachtige uitgave is het geworden, een mooie aanvulling op (en hier en daar rectificatie van) de ‘Kroniek’. Dank voor het vele jaren nauwgezet documenteren én voor het helder opschrijven en illustreren van alles!

P.S.: Ik had me nooit gerealiseerd dat er in ons buurdorp Driebergen ook nog een stukje Efteling-geschiedenis lag…
Ad Stolk
14-02-23 16:24:32
Hartelijk dank voor sturen van het boek, maar vooral voor het schrijven ervan. Ik vond het een geweldig boek om te lezen en om de illustraties te bekijken. Ook mooi dat het onafhankelijk van de Eftelingorganisatie geschreven is. Ik woonde in de jaren zestig in Den Bosch en zat in Waalwijk op de middelbare school dus de Efteling was dichtbij en ik voel me er al van kinds af aan bij betrokken. Ook nu kom ik er nog regelmatig. Nogmaals hartelijk dank voor alle moeite van het schrijven.
Wilfred van Veldhuizen
13-02-23 22:08:26
Blij te horen dat het boek weer beschikbaar is. Zoals velen had ik dit boek niet aan zien komen, ik ga hem zeker een mooi plaatsje in de boekenkast geven. Wat een superleuk initiatief. Ondanks dat het waarschijnlijk een zeer zware bevalling geweest is, zou ik je zeker aan willen moedigen in de toekomst nog eens een boek over de Efteling te schrijven.
Guus Bakker
12-02-23 09:51:40
Allereerst bedankt voor het snelle versturen van het boek. Wat een prachtige uitgave is het geworden. Dit gaat heel veel mooie uren van herinneringen, nieuwe weetjes en kijken naar prachtige foto's opleveren. Vroeger bestond onze zomervakantie uit een keer naar de Efteling. Achterop de fiets van je ouders vanuit Breda naar Kaatsheuvel (vanaf ongeveer 1965). Wat een feest van herkenning in de foto's en dan die prachtige verhalen en feiten en weetjes. Zeker voor eenieder die de Efteling een warm hart toedraagt een aanwinst. Echt prachtig. Gefeliciteerd met dit unieke boek. Nogmaals dankjewel.
Goele Blindeman
10-02-23 09:12:47
Complimenten voor dit boek. Wow, dit is wat wij, als Efteling fans, nog zochten.
Tonen: 5  10   20