Het Documentariaat DOCUMENTARIAAT 
 


Gastenboek

74 berichten op 4 pagina's
Michael B. (Frankrijk)
18-06-24 16:50:12
Afgelopen dagen heb ik eindelijk de tijd gevonden om jouw boek ‘Herinneringen aan Theo Hochwald’ rustig te lezen. Een prachtig boek en een fantastisch document voor de Efteling. Ook de vormgeving en de omslag zijn zeer fraai. Mijn complimenten!

Ik ben geen Eftelingkenner, wel een liefhebber. Ik ben sowieso een liefhebber van vormgeving en thematisering. Daarnaast heb ik ook altijd een fascinatie gehad voor verhalen over de ontwikkelingen in het (sociale) leven van en na de wederopbouw in Nederland. Dus in jouw boek kwam alles samen, het was echt een feest om het te lezen.

Dankjewel dat je mij aan de hand van de mooie verhalen en anekdotes de afgelopen dagen meenam naar die begintijden van de Efteling, ik heb ervan genoten!
Albert Tromp
14-06-24 07:20:17
Prachtig mooi boek met leuke bijzondere verhalen en anekdotes en unieke foto’s, een absolute aanrader als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de Efteling mag dit boek zeker niet in je collectie ontbreken.
Robert Kraaijenhof
13-06-24 11:01:05
Wat is het een prachtig boek geworden, waar erg veel zorg en tijd aan besteed is.
Een bundeling vol mooie verhalen en anekdotes.
In het begin dacht ik: ik ga elke avond een klein stukje uit het boek lezen, des te langer kan ik er van genieten. Echter, voor ik het wist, zat ik al op de helft...
Maar uiteindelijk heb ik er nog ruim een week erg veel plezier aan beleefd!
Nico Snels (vml. journalist Brabants Dagblad)
11-06-24 13:24:12
Ik heb pas je boek over Theo Hochwald op de kop getikt en met veel plezier gelezen, complimenten voor dit schitterende werk, zowel op tekst als illustraties.
Reinoud van Assendelft de Coningh (Attractie & Pretpark specialist)
08-05-24 22:47:42
Ik verheug mij over het boek met de herinneringen aan Theo Hochwald èn daarin natuurlijk de content over de eerste fase van de Efteling.
Patrick O.
29-03-24 22:38:12
Het boek van Bram van Binnendijk is een absolute aanrader! Mooi en onderhoudend geschreven, beeldmateriaal om bij te kwijlen en humor met een rafelrandje. Ik hou d'r van! Altijd willen weten waar een Waterlelie elfje op lijkt zonder haar pruikje? Het antwoord staat in dit boek!
Xavier De Guchtenèere
25-03-24 12:52:17
Zojuist het boek in perfecte staat ontvangen (prima verpakt!).

Je publicatie heeft mij meteen op diverse vlakken meer dan positief verrast. Zo is er niet alleen de bijzonder interessante inhoud met veel informatie waarvan ik niet op de hoogte was (ondanks de vele jaren als Anton Pieck- en Eftelingfan), alsook de talrijke nog nooit geziene foto's, e.d. Daarbovenop dient zeker ook de vormgeving vermeld te worden. Deze sluit naadloos aan bij de zo typerende Anton Pieck- (en dus Efteling-) stijl. De achtergrondkleur en het lettertype van de stofomslag zijn slechts 1 voorbeeld.

Dit werk verraste me ook om een andere reden. Ik lees dat jij jurist bent. Zulke personen zijn de laatsten die ik associeer met de wereld van sprookjes, fantasie en nostalgie.

Kortom: je publicatie krijgt een ereplaats in mijn uitgebreide A. Pieck- en Eftelingbibliotheek en zal me ongetwijfeld vele uren boeiende lectuur verschaffen.

Dit boek verdient trouwens meer bekendheid met o.a. een plaats in de Eftelingshops en een link op Eftepedia.
Coshira C.
17-02-24 19:10:34
Een hele fijne aflevering van Kleine Boodschap. Mooie anekdotes, waar die van het varen na sluitingstijd indruk maakt. Bram kan het fantastisch vertellen en dan begrijp je ook waarom het boek zo goed is. Ik ben blij dat ik dit prachtige boek heb.
Guido van Hout-Winkel
28-01-24 11:43:31
Complimenten voor het fantastische interview met Paul & Tim! 2 uur 20 minuten... het is voorbij gevlogen! Ik kijk met smacht uit naar het boek.
Bas Hendriks
26-01-24 15:38:18
Bij deze wil ik u hartelijk danken voor de aflevering van "Kleine Boodschap" waar u te gast was. Ik heb deze met zeer veel plezier en ook bewondering beluisterd. Geweldig!
R. de Gier
25-01-24 16:45:45
Wat een prachtige aflevering van Kleine Boodschap, misschien wel mijn meest favoriete tot nu toe, met zoveel onvergetelijke anekdotes en unieke achter de schermen inzichten. Bram bewijst hiermee niet alleen een bevlogen schrijver maar ook verteller te zijn, dus ik hoop zeer meer van hem te horen in de toekomst.
Sam Vlas
23-01-24 14:53:51
Wat een heerlijk interview bij Kleine Boodschap! En uiteraard na het luisteren het boek nog eens liefkozend doorgebladerd. Van dit soort boeken mogen er gerust meer komen.
Jeroen Lips
09-01-24 21:36:21
Dit is één van de mooiste boeken die ik als Eftelingfan in mijn bezit heb. Wat is dit prachtig gemaakt en wat een uniek document!
Niels-Jan van Dijk
05-01-24 16:14:21
Met heel veel plezier heb ik uw boek gelezen. Voor mij inmiddels een nog belangrijker boek dan de officiële Efteling-boeken!
Patrick Paijman
28-12-23 19:46:51
Wat een waanzinnig mooi boek zeg !!!
Bram Limberger
21-12-23 22:25:47
Ik heb genoten van je bevlogen optreden in podcast Kleine Boodschap en kijk enorm uit naar het boek.
Remco Raessen
05-12-23 15:09:20
Wat heb jij een mooi boek geschreven. Ik lees steeds een hoofdstuk als ik tijd heb. Wat een heerlijke schrijfstijl heb je.
Gerben H.
04-12-23 23:23:48
Alleen al het voorwoord maakte mij enthousiast en nieuwsgierig om verder te lezen: wie is die man die dit schrijft? Die wil ik ontmoeten! En wie is die man over wie hij schrijft?
Na elk hoofdstuk ben ik Theo steeds meer gaan waarderen: zijn netheid en opgeruimde karakter zijn heel herkenbaar. Een waardevol bezit!
Nico Mulder
12-11-23 10:36:44
Met heel veel plezier heb ik uw boek uitgelezen. Zoals ik u al eerder berichtte, is het heel waardevol om deze anekdotes voor het nageslacht te bewaren. Momenteel lees ik het boek opnieuw, enkele bladzijden per dag. Grandioos zoals de vakkennis, maar ook de Brabantse gemoedelijkheid, blijkt uit heel de houding en toewijding van Theo. Een vakman van diverse kunde.
S. Kuiper Smit
03-10-23 16:00:50
Bram van Binnendijk heeft een betoverend boek geschreven dat ons meeneemt naar de allereerste 35 jaar van de Efteling, verteld door niemand minder dan Theo Hochwald, één van de pioniers van het park. Theo's avonturen van gastheer aan de poort tot stemacteur van Holle Bolle Gijs, organist van het Waterorgel, poppenspeler in de Poppenkast en nog veel meer, laten ons zien hoe de Efteling groeide en bloeide. Dit boek is een schat vol herinneringen die ons eraan herinneren waarom we allemaal van de Efteling houden.
Tonen: 5  10   20